Leuk dat je op de site ‘kikkerwijs’, mindfulness voor kinderen kijkt. Er zijn inmiddels al meer dan 2200 kinderen in Nederland en België die de training ‘Aandacht werkt’ hebben gevolgd. Ben je benieuwd of het wat voor jou is?

Lees maar eens of je één van de volgende dingen herkent:

  • Je hebt het vaak druk en kan moeilijk tot rust komen
  • Je kunt niet slapen omdat er nog van alles door je hoofd spookt
  • Je bent snel afgeleid en je kunt je niet altijd goed concentreren op school
  • Je bent snel boos/angstig of verdrietig terwijl je dit helemaal niet wilt
  • Je vindt het moeilijk om te zeggen wat je voelt, denkt of wilt
  • Je denkt regelmatig: “dit is waardeloos of dit wordt nooit wat
  • Je maakt je zorgen over wat anderen van je vinden, je denkt:”ik ben niet leuk genoeg

Wat doen we tijdens de training en wat kun je ervan leren? We doen allerlei bewegings-, ademhalings- en yoga-oefeningen. Met deze oefeningen leer je beter voelen hoe het met je binnenwereld of (binnenbios) is. We bedoelen hiermee wat je voelt in je lijf, waar je dit voelt en wat dit met je doet. Je maakt kennis met de ‘piekerfabriek’ en je leert ‘stilzitten als een kikker’.

Verder hebben we het over gedachten; wat zijn gedachten eigenlijk en wat doen ze met jou? Je leert dat je niet meteen hoeft te reageren op gedachten en gevoelens. Als je ze opmerkt en er aandacht aan schenkt, dan geeft dit een stukje rust.

Ook leer je jezelf beter begrijpen en hierdoor kun je aardiger zijn voor jezelf, maar ook aardiger zijn voor de ander. En als je even wilt stoppen met waar je mee bezig bent dan leer je hiervoor jouw ‘pauzeknop’ te gebruiken.

Lijkt het je wat?
Dan kun je een mindfulness training komen volgen! We trainen in kleine groepen van 4 -8 kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. In totaal trainen we 8-10 keer. Thuis kun je ongeveer 10 minuten per dag oefenen alleen of samen met één van je ouders.

Wil je ervaringen van andere kinderen lezen? Klik dan hier.